In 2011 vond de derde internationale INESPO-olympiade plaats in het Marinus Ruppertgebouw van de Universiteit Utrechts de derde milieuolympiade INESPO. Ruim 200 scholieren van 13 tot en met 18 jaar en docenten van circa negentig scholen uit 41 landen streden om de meest innovatieve en praktische oplossingen voor milieuproblemen.

De wedstrijd deed onder het motto Challenge yourself with INESPO een beroep op het vaak onderschatte oplossingsvermogen van jongeren. Juist jongeren bedenken nieuwe en verrassende oplossingen, doordat zij in staat zijn ‘out of the box’ te denken.

Onder meer Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier (CDA), Jos Engelen (voorzitter NWO, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de Utrechtse wethouder Mirjam de Rijk spraken tijdens de opening van de olympiade. Econoom Herman Wijffels en universiteitsvoorzitter Yvonne van Rooy sloten de olympiade af.

Bekijk hier de video

Gerelateerde berichten