Duurzaamheidsolympiade 2023

De 12e editie van de Duurzaamheidsolympiade vindt plaats op 17 juni 2023 op de campus van de Wageningen Universiteit. Vanaf nu kunnen docenten/begeleider zich hiervoor aan melden.

Wat gebeurt er?

Vanaf 2010 vinden de duurzaamheidsolympiades plaats met een nationale en een internationale ronde. Door de jaren heen hebben ruim 600 leerlingen uit 45 landen meegedaan.

Meedoen gaat als volgt. Leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs sturen een beschrijving van hun project over een duurzame en milieuvriendelijke oplossing van een probleem naar INESPO.

Ze werken onder leiding van een docent/mentor. Aanmeldingen door docenten/begeleiders voor zowel individuele als groepsprojecten zijn mogelijk.

Alleen het bedenken is niet genoeg: de oplossing moet beargumenteerd worden aan de hand van onderzoek. De inzending bestaat uit:

  • Wetenschappelijk of technisch onderzoek, beschreven in een verslag
  • Persoonlijke presentatie op de Olympiadedag

Na de sluitingsdatum beoordeelt de jury de inzendingen. De indieners van de beste projecten krijgen een uitnodiging voor de Olympiadedag.

Bekijk de video van vorige Olympiade

Planning editie 2023

  • Vanaf 27 oktober 2022 – Open voor aanmeldingen
  • 1 mei 2023 – Sluiting aanmeldingen + inzending projecten
  • Eind mei 2023 – Bericht over uitnodiging Olympiadedag

  • 17 juni 2023 – De 12e nationale Olympiadedag

De jaarlijkse INESPO lezing.

Aan het eind van de INESPO Olympiade dag, na de prijsuitreiking ceremonie, presenteren wij de ‘INESPO Duurzaamheidslezing’. Een gastspreker van naam en faam en met kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en milieu leefomgeving zal deze lezing houden voor de leerlingen, de docenten, hun gasten en andere genodigden en geïnteresseerden.